Els comerciants rebran ajudes per contractar gent. Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

El pla de reactivació social i econòmic de Sant Joan Despí contempla una partida de 454.000 euros pel sector del comerç. Es tracta d’una sèrie d’ajudes i subvencions que tindran dos objectius: fomentar la contractació de persones en el sector i facilitar el pagament de despeses generades durant l’estat d’alarma.

Per fomentar la contractació de santjoanencs i santjoanenques que estiguin a l’atur, el consistori destinarà 154.000 euros. Podran sol·licitar les ajudes aquelles empreses del sector serveis o del comerç que contractin una persona a jornada completa o dues a mitja jornada.

La subvenció serà de 1.540 euros per mensualitat com a màxim i es pagarà durant dos mesos. Des de l’Ajuntament, a l’hora d’atorgar aquestes subvencions, es vol donar preferència a persones en risc d’exclusió social i amb més dificultats per accedir al mercat de treball com per exemple dones més grans de 35 anys o aturats de llarga durada.

DIGITALITZACIÓ DEL SECTOR
La segona línia d’ajudes per al sector que contempla el pla té un pressupost de 300.000 euros i estarà destinada a facilitar l’adaptació digital del comerç de proximitat. Les ajudes també serviran perquè els comerciants puguin comprar materials de protecció i prevenció o per implementar el teletreball als seus negocis.

Aquesta partida també preveu donar subvencions a aquells negocis que es van veure obligats a tancar durant l’estat d’alarma o que hagin perdut la meitat de la facturació durant aquest període.