L’aspecte que tindrà el nou centre comercial un cop enllestit. Foto: Equilis

El Finestrelles Shopping Centre obrirà les portes aquesta tardor. Encara no se sap la data concreta, però serà a finals de novembre. Així ho va explicar en una roda de premsa Víctor Gómez, conseller delegat a Espanya de l’empresa Equilis, el grup immobiliari belga que ha impulsat aquest projecte. Per posar-lo en marxa, l’empresa ha fet una inversió de 120 milions d’euros.

Segons els seus promotors, al centre comercial hi haurà les principals cadenes de roba, com per exemple les marques d’Inditex, Mango o la francesa Decathlon, dedicada al món de l’esport. També hi haurà un hipermercat Alcampo de més de 4.000 metres quadrats i un Media Markt.

Aquests establiments, 110 en total, estaran repartits entre els tres pisos superiors, mentre que a les dues plantes soterrades s’hi construirà un aparcament amb 1.250 places.

Pel que fa a la restauració, a l’espai hi haurà les principals cadenes de menjar ràpid com KFC, McDonalds, Starbucks o cadenes de restaurants com Udon o La Tagliatella. També hi haurà un gimnàs gestionat per Duet Fit que completarà l’oferta d’oci.

CONNEXIÓ DIRECTA
Per “facilitar al màxim l’entrada i sortida a les galeries”, el projecte ha construït dos túnels que connectaran el centre comercial amb la ronda de Dalt i la Diagonal. Un dels túnels permetrà l’accés directe a l’aparcament des del carrer Laureà Miró i enllaçarà amb la sortida número 12 de la ronda de Dalt, mentre que l’altre unirà el centre amb la mateixa ronda i l’avinguda Diagonal.

Des de la plataforma No al Pla Caufec consideren que aquesta solució “col·lapsarà la ronda i la sortida d’Esplugues”, perjudicant els veïns que volen entrar a la ciutat.

A més, critiquen que, quan es va presentar el projecte, es va dir que serviria per portar gent a la ciutat, però asseguren que amb aquesta connexió no serà així. Des de l’assemblea consideren que aquest projecte està “encarat al luxe”, que no respon a cap necessitat dels espluguins, ja que “ja hi ha altres centres comercials a la comarca”, i apunten que Finestrelles està pensat per als barris rics de Barcelona com Pedralbes o Sant Gervasi mentre “el poble en si perd identitat”.

Davant la pròxima obertura, que consideren que deixa “ferit de mort el comerç local”, des de la plataforma anuncien que faran noves protestes per mostrar el seu rebuig al centre comercial.