Alguns dels concentrats a la protesta davant l’Ajuntament. Foto cedida

Mig centenar de propietaris de bars i restaurants es van manifestar davant de l’Ajuntament el passat 15 de juny per reclamar al govern municipal dirigit per Antoni Poveda que faci com en molts municipis de Catalunya i els deixi ampliar les terrasses. Amb aquesta proposta, els locals pretenen mantenir les mateixes taules que tenien abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus i, a la vegada, poder mantenir les distàncies de seguretat i d’higiene que evitin contagis. La concentració va aconseguir que l’alcalde els atengués en una reunió improvisada on van exposar les seves peticions i demandes. També hi van aportar més de 600 firmes recollides després d’una campanya.

El sector de la restauració assegura que si pot augmentar el nombre de taules i tornar a la situació anterior a la crisi sanitària podrà tornar a contractar els treballadors que estan afectats per un ERTO, millorant la situació laboral de molts veïns i veïnes.

El sector de l’hostaleria se sent “desprotegit” i considera que l’Ajuntament no els dona cap mena d’ajuda. Per això demana més “flexibilitat” per part del consistori i que afluixi la pressió policial. Propietaris de bars i restaurants expliquen que se senten assetjats, ja que, en determinats barris, hi ha locals que han arribat a rebre sis visites de la Policia Local en un dia.

Des del govern municipal expliquen que ja han posat sobre la taula diverses mesures per ajudar el sector del comerç a través del Pla de reactivació local. Però des del sector adverteixen que, si no hi ha mesures concretes aviat, es poden tornar a mobilitzar.