L’alcaldessa firmant el nou conveni amb els constructors. Foto: Ajuntament

El Pla Caufec encara l’última fase del projecte després de rebre l’aprovació al Ple. Només s’hi va oposar ERC, mentre que els comuns es van abstenir i el PP, Ciutadans i el PSC hi van votar a favor. Dos dies després del Ple, el 19 de març, l’alcaldessa Pilar Díaz va protagonitzar la firma del conveni amb les empreses que s’encarregaran de fer les obres: Sacresa, Porta Diagonal i Caufec. Aquestes constructores i promotores aixecaran desenes d’edificis d’habitatges de luxe, així com edificis d’oficines en un dels últims espais naturals que queden a la ciutat.

Els republicans denuncien la incongruència que suposa que l’Ajuntament es quedi amb part d’aquestes oficines, per valor de 14,3 milions d’euros, i n’esperi treure rèdit econòmic, entrant en el negoci de l’especulació immobiliària. En canvi, el govern de Pilar Díaz també va aconseguir aprovar el plec de clàusules del conveni, que diu que l’Ajuntament es ven el terreny on s’han de fer els blocs de pisos de protecció oficial perquè sigui una empresa qui els construeixi. D’aquests, 60 aniran destinats a la venda i 72 formaran parc del parc de lloguer protegit.

Des d’Esquerra també critiquen que els habitatges protegits es facin al carrer Sant Mateu, a tocar de la ronda de Dalt, i els habitatges privats es facin a la falda de Collserola, l’últim espai natural que queda a la ciutat i que els opositors al projecte van defensar durant anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram