El 2020 hi va haver gairebé un 30% més de delictes relacionats amb el tràfic de drogues. Foto: ACN

El coronavirus ha frenat els delictes. És una situació que es repeteix a gairebé tots els municipis de Catalunya. El teletreball han fet que molts ciutadans es quedin a casa seva, complicant els robatoris en domicilis, per exemple. I el confinament va fer que els delinqüents no es poguessin desplaçar amb tanta facilitat i tinguessin més problemes per amagar-se o passar desapercebuts.

Però aquesta situació, que s’ha repetit en moltes ciutats de l’entorn, contrasta amb les xifres recollides a Esplugues. Segons el balanç de criminalitat del Ministeri de l’Interior, durant el 2020 a la ciutat van créixer els delictes relacionats amb el tràfic de drogues (28,5%) i contra la llibertat sexual i la indemnitat (20%).

En total, els delictes registrats pels cossos policials van passar de 2.772 el 2019 a 2.879 el 2020. Tal com recull l’ACN, l’any passat hi va haver tres homicidis i assassinats consumats a Esplugues. També es van denunciar tres agressions sexuals amb penetració. Uns fets que contrasten amb l’any anterior, quan no n’hi va haver cap.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram