Barcelona demana ser governada! És urgent definir un projecte clar, impulsat per un equip solvent. La ciutat ens exigeix posar la ciutadania al centre i alhora liderar, des de la capital del país, el procés d’emancipació republicana de Catalunya. Hem de ser pioners a l’hora d’abordar els grans debats globals i plantejar solucions per a les realitats concretes de cada un dels barris de la ciutat.

Barcelona necessita afrontar la realitat amb bon govern i feina ben feta, però no n’hi ha prou amb dir-ho o prometre-ho, sinó que cal arremangar-se per fer-ho possible. Volem donar resposta a les necessitats dels ciutadans. Per això la ciutat mereix un govern compromès amb l’equitat, que afronti amb valentia el problema de l’habitatge, que vetlli perquè els joves puguin viure i treballar dignament i que lluiti, alhora, contra els problemes de convivència i la sensació d’inseguretat. Un govern, també, que faci una gestió integral del fenomen turístic per tal de distribuir-ne millor els costos i beneficis a tota la ciutat. Un govern, en definitiva, que socialitzi els èxits que Barcelona genera dia rere dia.

I volem fer-ho partint de l’educació i la cultura com a pal de paller des d’on tot comença, és a dir, com a eines d’empoderament de la ciutadania. És en l’educació i la cultura on s’amaguen totes les respostes del futur, ja que Barcelona serà una ciutat més oberta, inclusiva, creativa i viva només si la ciutadania i l’economia pivoten sobre el coneixement. Els veïns de Barcelona mereixem viure en una ciutat sostenible i encarada cap al futur. Per això no només creiem que cal potenciar una mobilitat segura, neta i econòmica, sinó que hem d’anar més enllà i promoure la generació d’energia local o una estratègia de residu zero.

Barcelona ha de ser una capital que encapçali les grans lluites globals, recuperant i potenciant el nostre paper internacional, però sobretot ha de ser la capital que lideri la lluita per la llibertat, la democràcia, la solidaritat i els drets civils. En aquests moments, en els quals afloren de nou els vells extremismes i observem, atònits, l’erosió de la democràcia d’un Estat espanyol que ha atacat les institucions i els ciutadans del nostre país, Barcelona ha de ser un baluard contra el feixisme i les injustícies. Ens cal construir la capital de la República Catalana. Per això estem disposats a liderar grans acords transversals amb el compromís d’unitat d’acció independentista per la República, ja que la nostra Barcelona és la del 15-M, la del 8 de març, la del “Welcome refugees” i, evidentment, també la del 20-S, l’1-0 i el 3-0: la Barcelona de la llibertat i la democràcia. La Barcelona que és exemple de convivència i de combat, de dignitat i d’esperança. La Barcelona que lluitarà incansablement i sense ambigüitats contra la injustícia que suposa tenir presos polítics i exiliats.

Sarrià-Sant Gervasi té necessitats històriques que caldrà afrontar els pròxims anys. Volem millorar la qualitat de l’espai públic. Prioritzarem i consensuarem amb el veïnat dels diferents barris els carrers en què intervindrem per pacificar-los i fer-los accessibles. Volem barris més caminables, amb carrers que siguin punt de trobada i no mers llocs de pas.

Aquestes intervencions ens permetran introduir nous camins escolars. El nostre és un districte amb una gran concertació de centres educatius: facilitant-hi l’accés a peu millorarem la mobilitat. Ara bé, també cal desencallar el tram central de l’L9. Volem crear nous carrils bici. La irrupció de la bicicleta i el patinet elèctrics fa que els pendents dels nostres barris ja no siguin un obstacle per l’ús de mètodes de transport més sostenibles.

Sarrià-Sant Gervasi és un districte amb inquietuds culturals i associatives però li manquen espais. Per aquest motiu, el pròxim mandat serà necessari abordar els usos de Manacor 1, de Can Ferrer i la Casa Muñoz Ramonet; construir la Biblioteca de Sarrià i reformar el Mercat de Vallvidrera; i potenciar el Mercat de Tres Torres i la Biblioteca Clarà, entre altres.

Finalment, una part important del nostre districte és en ple Parc Natural de Collserola. Volem conviure millor amb la natura i per això volem treballar per millorar-ne l’encaix i la relació que hi tenim.