El moviment veïnal més crític amb la gestió d’Ada Colau al capdavant de l’Ajuntament, Tsunami Veïnal, va tornar a sortir al carrer el passat 24 de novembre. Centenars de persones (gairebé mig miler segons l’organització i unes 150 segons la Guàrdia Urbana) van manifestar-se a finals del mes passat per tornar a demanar al govern municipal solucions contra l’incivisme, la inseguretat als barris, la brutícia o la manca d’il·luminació, entre altres. La plataforma acull una trentena d’associacions de veïns de diferents districtes de la ciutat, però la principal part de les seves reivindicacions es basen en districtes com Ciutat Vella o Sant Martí.

El gran motiu d’aquesta concentració, explicaven, era que un mes després de la seva darrera trobada amb el govern municipal encara no s’havia posat en marxa el calendari de trobades que el govern de Colau hauria promès per determinar el pla mitjançant el qual l’Ajuntament ha de combatre problemàtiques com la inseguretat, especialment greus, asseguren, en barris del centre. Els assistents, a més, van alertar que “d’aquí a poc estarem en precampanya”, exhortant el consistori que els escolti “de manera urgent”. Per això, Tsunami Veïnal va tornar a demanar a les institucions que posin fil a l’agulla i que treballin amb ells per intentar resoldre aquestes problemàtiques amb les quals conviuen, com la dels narcopisos, que en els darrers mesos han proliferat al Raval. 

Així, cap a les cinc de la tarda, la manifestació es va posar en marxa des de diferents punts de la ciutat. Barris com la Barceloneta, el Raval, el Fort Pienc o el Besòs i el Maresme van ser els punts de partida dels veïns, que van recórrer fins a la plaça de Sant Jaume (a les portes de l’Ajuntament), on van trobar-se totes les ‘columnes’ de la protesta i que va ser l’escenari de l’acte de cloenda de l’acte, cap a les set de la tarda. Davant del consistori, els veïns van cridar consignes com No al turisme de borratxera, El meu barri no és un parc temàtic, Barcelona no està en venda o Barcelona = Magaluf, entre altres.

LA FAVB SE’N DESMARCA
Qui no va participar en aquesta convocatòria va ser la FAVB ni cap de les associacions de veïns que formen part de la federació. Segons els arguments que ha expressat en més d’una ocasió, la FAVB no participa en aquestes protestes per discrepàncies en els criteris que Tsunami Veïnal té d’abordar aquestes problemàtiques.

Ara bé, des de la FAVB deixen clar que no tenen cap problema amb Tsunami Veïnal i que sempre estan disposats a dialogar ”sobre les problemàtiques de la ciutat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram