Imatge de la concentració de protesta. Foto: Twitter (@CDR_Sarria)

La formació d’extrema dreta Vox va organitzar el passat 21 de novembre un acte a Sarrià que va provocar que una quarantena de persones convocades pels CDR i Arran es concentressin per expressar el seu rebuig contra aquest partit ultra.

L’acte, que en un primer moment s’havia de fer en una pizzeria del carrer Mandri, es va acabar celebrant en un bar de la ronda General Mitre i va reunir una setantena de persones, entre elles Ignacio Garriga, un dels portaveus del comitè estatal del partit. Una estona abans, els integrants de la concentració de rebuig van tallar la Via Augusta però no es van poder moure d’allà, ja que els Mossos d’Esquadra van desplegar un ampli dispositiu. Tot i que es van viure moment de tensió, no hi va haver càrregues policials.

ATAC A UNA PERIODISTA
A banda de l’acte, la delegació de Vox a Barcelona va ser notícia l’endemà per atacar, a través de la xarxa social Twitter, una periodista local que havia expressat les seves opinions personals a la mateixa xarxa social sobre l’acte del dia abans.

La formació d’extrema dreta va acusar Carme Rocamora, cap de redacció d’El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià, “d’incitar la violència contra l’acte d’un partit polític”. Aquestes paraules, escrites des del perfil de Twitter de Vox Barcelona, anaven dirigides cap a l’agència d’Europa Press, on Rocamora col·labora, preguntant si era normal que una treballadora s’expressés en aquells termes. El tuit que havia escrit Rocamora deia el següent: “Sarrià-Sant Gervasi planta cara cada vegada que organitzacions d’extrema dreta intenten ocupar espais. Tant de bo els Mossos aturin el racisme i el feixisme i no la gent que el combat”.