JxCat ha estat el partit més votat al districte. Foto: JxCat

El 14-F ha deixat JxCat com el partit guanyador de les eleccions a Sarrià Sant-Gervasi, tot i que la formació de Laura Borràs s’ha hagut de conformar amb el tercer lloc al conjunt del país (32 escons), on el PSC ha guanyat en vots i en escons i hi ha hagut un empat entre socialistes i ERC a 33 escons.

Així doncs, al districte JxCat s’ha endut la victòria amb el 21,7% dels vots, mentre que el PSC ha reunit el 18,4% dels suports. El tercer lloc ha estat per al PP, en el que han estat gairebé els únics bons resultats dels populars arreu de la ciutat i del país (11,5% dels vots). El quart lloc l’ha firmat Vox (11,2%), que ha aconseguit entrar amb molta força al Parlament. Per la seva banda, ERC ha tornat a veure com Sarrià-Sant Gervasi no acaba de ser el seu lloc i només ha pogut ser cinquena (11,1%). Darrere dels republicans s’ha situat Ciutadans (8,4%), que pateix una caiguda molt forta, el PDeCAT (7,3%), que no ha entrat al Parlament, Catalunya En Comú (4,5%) i la CUP (4%).

A Sarrià-Sant Gervasi la participació ha estat la més alta de la ciutat (68,5%), tot i que la caiguda ha estat de 18 punts percentuals respecte del 2017 a causa de la pandèmia.