La cultura popular, sempre present a la Festa Major. Foto: Districte

Sarrià es va acomiadar el passat 8 d’octubre d’una nova edició d’una Festa Major que va tenir una gran participació popular. La celebració també va estar marcada pel referèndum de l’1-O i l’aturada general de dos dies més tard.

Un dels moments més especial d’aquests dies va ser el pregó, que va anar a càrrec d’alguns dels comerciants més emblemàtics, que van explicar el dia a dia del barri i la vinculació que es crea entre comerciants i veïns. Els Diables de Sarrià van ser uns altres dels protagonistes del pregó i de tota la Festa Major. Les cercaviles i els correfocs van fer gaudir de valent a la gent i es va poder veure un increment de colles, ja que hi van ser associacions de barri, bastoners, diables i els timbals dels tabalers, sempre acompanyats dels veïns durant els seus recorreguts per la vila. Van ser uns dies on la participació de les famílies va ser molt gran, tal com ho admetien els responsables de les colles populars.

Un dels actes estrella de la Festa Major va tornar a ser la Batalla de Sarrià, protagonitzada entre Rosers i Vicençs, que cada any té més participants formant part de les diferents proves que s’organitzen. Així doncs, la cinquena edició se la van endur els Rosers, que van aconseguir trencar l’empat a dos que hi havia fins aquest any.

L’últim dia de la Festa Major va ser un dels més intensos, amb la VII Baixada de carros, la diada castellera i el Piromusical de final de Festa, entre altres.

ORFEÓ SARRIANENC
En el marc de la Festa Major, el dia 7 d’octubre també es va commemorar el centenari del naixement de l’Orfeó Sarrianenc. El mateix 7 d’octubre, però del 1917, l’Orfeó va fer la seva primera actuació pública en el marc de l’acte de la hissada, per primera vegada, de la bandera catalana a la Casa de la Vila. La celebració de l’efemèride, com no podia ser d’una altra manera, va consistir en la reproducció d’aquell acte de fa 100 anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram