Un moment del pregó de la Festa Major. Foto: Districte

Tot i les altes temperatures, la tardor ja és aquí des de fa uns dies i Sarrià li va donar la benvinguda de la millor manera possible el passat 4 d’octubre amb l’inici de la Festa Major. Un any més, doncs, el mes d’octubre sarrianenc ha arrencat amb una celebració que enguany s’allargarà fins al 13 d’octubre.

El tret de sortida es va fer amb el toc d’inici ­–una petita cercavila– i la presentació de la setena batalla per Sarrià i la hissada de bandera. Tot seguit va arribar el torn del pregó i el brindis d’inici, que va tenir com a protagonistes la Fundació Aspasim, l’Associació ASSIS, l’Associació CEDRA i Belén Barrabés. El mateix dia 4 els veïns van poder gaudir d’una nova edició del Concurs de Directes de la Coordinadora de Rock de Sarrià, on van actuar els quatre grups finalistes seleccionats durant el mes de juliol en convocatòria oberta de grups a tot Catalunya i Balears.

Durant el primer cap de setmana el programa va incloure, entre altres, la cercavila de Festa Major, que va recórrer els carrers del barri, la 26a Trobada Gegantera, el recorregut artístic pels balcons engalanats, la botifarrada al Mercat de Sarrià o el concurs popular de paelles al Desert de Sarrià.

La setmana del 7 d’octubre inclou activitats per a tots els públics, com ara el sopar i ell ball per a la gent gran, el conte-espectacle ‘La Bella Dorment’ o el tradicional concert de la Big Band de l’Antàrtida. Per últim, per al darrer cap de setmana hi ha previstos alguns dels actes més destacats de la Festa Major, com ara el Sarrià en flames, la primera Trobada de Corals de Catalunya (organitzada per l’Orfeó Sarrianenc) o la baixada de carros.

La Festa Major s’acabarà el vespre del 13 d’octubre amb un mapping a la façana del Consell de la Vila, que aquest any substitueix el piromusical.