La diada castellera és un clàssic de la Festa Major. Foto: Districte

La nova edició de la Festa Major de Sant Gervasi ja és aquí. El pròxim dia 10 de juny -tot i que els dies 8 i 9 ja hi ha actes programats- es farà el tret de sortida a una celebració que, com cada any, es fa al voltant de Sant Gervasi i Sant Protasi, el 19 de juny. Precisament serà el dia 19 quan es posarà el punt final a la Festa Major.

La Festa Major arrencarà amb força el divendres 10 de juny amb el Taller de Cuina i Ciència, que arribarà després que el dia abans la sessió de Jazz al Jardí, amb l’actuació de Saphie Wells & The Swing Cats, obri les actuacions musicals de la festa. El dia 10 també se celebrarà la Mostra de Dansa, mentre que el dissabte 11 i el diumenge 12 les activitats més destacades seran la passejada per l’antic nucli de Sant Gervasi de Cassoles, la Jornada Poètica, la cercavila, el Tastet Rock, la diada castellera i el concurs de paelles i el dinar popular.

La Festa Major farà una aturada fins al dimecres 15, quan es tornarà a posar en marxa amb el ball per a la gent gran, l’activitat ‘Jocs i Contes’, l’espectacle de màgia interactiva i la Festa de la Botifarra i el concert de jazz. Pel dijous 16 hi ha programades diferents activitats per als més petits. Al matí tindrà lloc el ‘Contes amb olor a cel blau’, mentre que a la tarda, a partir de les sis, el protagonisme serà per la Gran Festa Infantil Espectacle de Titelles. Al vespre el jazz tornarà a fer gaudir els amants d’aquesta música, just abans del Sopar de Festa Major.

El darrer cap de setmana de la diada del barri arrencarà el divendres 17 al vespre amb el concert jove, mentre que el dissabte 18 i el diumenge 19 algunes de les propostes més atractives seran el Cerca Tasques, el Sopar a la Fresca, el Castell de Focs, el Ball de Festa Major, el Concert Jove, el Taller de Circ i el Torneig de Bàsquet 3×3.

Com cada any, la majoria dels actes se celebraran a les places del barri, com ara la plaça de la Bonanova, la plaça Cardona, la plaça Frederic Soler o la plaça Molina, i a equipaments com el centre cívic de Vil·la Florida, el centre cívic Can Castelló o el Mercat de Galvany.

ACABA LA DEL PUTXET
Qui ja ha celebrat la seva Festa Major és el barri del Putxet. Entre el 29 de maig i el 5 de juny els veïns d’aquest barri del districte van poder gaudir d’un programa d’activitats amb la segona trobada de sardanes, les havaneres, la mostra musical infantil, el sopar i ball de Festa Major, el concert de guitarra clàssica, la cercavila de tabalers i la ruta de tapes PutxeTapes com a actes més destacats.