La diada castellera, un clàssic de la Festa Major. Foto: Districte

Sant Gervasi ja està a punt de celebrar una nova edició de la seva Festa Major. A partir de demà el barri tornarà a gaudir de la seva diada que, com cada any, es fa al voltant de Sant Gervasi i Sant Protasi, el 19 de juny.

La primera activitat que donarà el tret de sortida a la Festa Major se celebrarà demà a partir de les vuit del vespre i serà un concert de jazz, al Jardí Pere Pruna, a càrrec de la formació Leila. L’endemà els actes començaran a les 10 del matí amb les Jornades gastronòmiques saludables, que es faran al centre cívic Vil·la Florida i duraran fins a les nou del vespre. Pel mateix divendres també hi ha programada la Mostra de dansa, el Cerca Tasques de Festa Major i el Concert Jove.

El dissabte arrencarà amb la segona part de les jornades gastronòmiques saludables i amb la celebració de la Mostra d’entitats, el Quiz de Sant Gervasi, el Joc d’exploradors d’enigmes literaris i la Gran festa infantil. Tot això tindrà lloc durant el matí i el migdia, mentre que a partir de les deu del vespre començarà l’actuació de ‘Beat Bang’, que faran un concert als Jardins de la Vil·la Florida on repassaran la música dels grups més importants dels anys 60, 70 i 80 i especialment dels Beatles.

L’últim dia del primer cap de setmana de Festa Major, el diumenge 14, començarà amb La marató de l’esmorzar amb Ada Parellada, que farà una xerrada i un taller per aprendre a fer esmorzars saludables. Una mica més tard, a les 12 del migdia, arribarà el moment de les sardanes i de la diada castellera, a la plaça Bonanova, amb la participació dels Magreners de Guissona, els Castellers de Cornellà i la Colla Castellera Jove de Barcelona.

SETMANA INTENSA
La setmana començarà amb un dilluns on s’ha programat, a partir de les set de la tarda, una conferència i una visita guiada a la biblioteca Joan Maragall per descobrir els secrets de la seva arquitectura. El mateix dia, a la plaça Molina, hi haurà un concert de gospel a càrrec de ‘Sant Gervasi Gospel Friends’.

Posteriorment arribarà el torn d’un dimarts molt tranquil, pel qual hi ha programada una festa infantil, i que deixarà pas a un dimecres més intens. El ball de Festa Major, el Conte-Taller per a infants, el show musical i humorístic d’Abel Jazz i la botifarrada són algunes de les activitats que es faran abans que arribi el plat fort del dia: el concert de ‘Luky Guri i la Sextet Dixieland Band’.

El dijous 18 tornarà a ser una mica més relaxat a l’espera d’un últim cap de setmana ben carregat d’activitats. La festa infantil ‘Més Tumàquet’ i l’Oper&Jazz serviran per encarar un divendres on tot el protagonisme serà pel Sopar de Festa Major, que inclou una magnífica vetllada prèvia amb el circ com a gran protagonista i un sopar amb un magnífic menú.

Pels dos últims dies de la Festa Major, que servirà per acomiadar-la fins l’any que ve, hi ha programada la visita als Jardins del Bosc Bertran, el taller de teatre i maquillatge, el concert de ‘Barnouche’, la Festa Màgica de la Bonanova (amb el sopar a la fresca, el ball de country, els castells de focs i el ball amb l’orquestra Krater). Tot això serà dissabte, mentre que diumenge, la xocolatada, l’animació infantil amb l’Escola Thuya i les sardanes serviran per acomiadar una Festa Major que promet ser un èxit.