El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés. Foto: Rubén Moreno / Govern

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha fet una crida a extremar la precaució els pròxims dies davant la segona onada del coronavirus.

Concretament, insisteix a reduir la interacció social, relacionant-se només amb el nucli de convivència i extremant les mesures de protecció amb les persones que no en formen part però que hi tenim una relació intermitent. Els grups, recorda, de 6 persones com a màxim.

Salut també demana reduir la mobilitat. Es recomana no sortir de casa si no és imprescindible i fer teletreball si es té la possibilitat.

També cal protegir les persones amb condició de risc: és important que es vacunin de la grip i les persones que hi conviuen o les cuiden han d’extremar les precaucions.

Per últim, recorda la necessitat de protegir-se amb el ja famós lema “mascareta, mans i distància”, afegint-hi ara la ventilació dels espais tancats. És cabdal evitar aglomeracions.