L’agressor ja és a la presó. Foto: Arxiu

El jutjat de detinguts 3 de Barcelona va decretar ahir presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’home detingut per dues agressions sexuals comeses al districte el passat cap de setmana. La primera agressió va tenir lloc al carrer Santaló, i la víctima era menor, mentre que el segon atac es va produir a l’avinguda de Sarrià.

El magistrat, que descriu les agressions com a “accions planificades”, li atribueix tres delictes d’agressió sexual, mentre que els Mossos d’Esquadra dilluns n’hi atribuïen cinc i alertaven després de la detenció que la investigació seguia oberta per determinar si estava implicat en altres agressions similars. De moment, però, la causa està oberta per tres delictes.

Segons recull la interlocutòria, la presó provisional es dicta amb relació al delicte d’agressió sexual del 18 de gener i les dues agressions sexuals del 22 de gener, si bé existeixen indicis de dos delictes d’abusos sexuals i tres d’agressió sexual comesos en quatre dies. En tots els casos l’agressor va simular que era un repartidor a domicili i va abordar les víctimes per darrere, ja a l’interior de casa seva.

En tractar-se d’una persona extracomunitària –és de nacionalitat colombiana–, el magistrat justifica la presó provisional perquè l’home resideix de forma il·legal a Espanya i podria intentar fugar-se si quedés en llibertat.