La seu del Districte va acollir l’1 d’octubre el Consell de Prevenció i Seguretat, en el marc de la ronda d’aquestes trobades que l’Ajuntament està fent a tots els districtes de la ciutat.

Durant el consell, al qual van assistir un nombre alt de representants de les associacions de veïns –hi va haver gent de diferents entitats dels barris de muntanya que normalment no assisteixen en aquestes trobades– es van tractar diverses qüestions relacionades amb la inseguretat. Es va evidenciar que una de les grans preocupacions és la dels robatoris als domicilis, ja que durant aquest estiu hi ha hagut molts casos en zones com el Turó Park o les Tres Torres. També es va fer referència als més de 4.000 furts que hi ha hagut al districte en el darrer any i al fet que el Districte només tingui una unitat policial durant les nits, que es comparteix amb Sants-Montjuïc i les Corts.

En el cas dels barris de muntanya, tot i que no únicament, es va poder veure la preocupació veïnal pel nombre de porcs senglars i per la poca presència policial.