L’ocupació de la Llar Betània es va fer el març de l’any passat. Foto: La Buenos Aires

Els responsables de la Casa Buenos Aires, l’històric edifici de Vallvidrera ocupat per un grup de veïns, van alertar ahir que hi ha “perill imminent de desallotjament”, ja que la congregació dels Pares Paüls, propietària de la finca, han demanat la reactivació de l’ordre de desallotjament. “Des d’avui –per ahir– els Mossos tenen l’ordre de desallotjar la casa de forma immediata”, avisaven ahir des de la Buenos Aires.

Cal recordar que al juliol l’Ajuntament va anunciar la seva intenció d’expropiar l’edifici, un procés però que serà llarg. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va explicar als veïns que lluiten per preservar l’espai que la intenció del govern municipal és fer-hi pisos per a gent gran i diferents espais polivalents per als veïns. També està previst que als terrenys del costat s’hi facin pisos per a joves.

CONCENTRACIÓ
Veient que el desallotjament pot ser qüestió d’hores, des de la Casa Buenos Aires ja han anunciat una concentració de protesta per al mateix moment de l’arribada dels Mossos d’Esquadra i una posterior manifestació per Vallvidrera. Els responsables de l’espai són molt crítics amb la propietat, a qui acusen de “seguir amenaçant amb el desallotjament utilitzant-lo com a moneda de canvi per treure els màxims beneficis del procés d’expropiació”.