Un moment de la manifestació del passat desembre contra el projecte. Foto: Twitter (@CUP_SSG)

La Plataforma Defensem Can Raventós ha portat davant dels tribunals l’aprovació definitiva del Pla Especial Integral i de Millora, que permetria la construcció de 40 pisos de luxe a Can Raventós, un dels darrers jardins del nucli antic de Sarrià. La sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja l’hauria admès a tràmit, segons expliquen en un comunicat des de la plataforma.

El pla es va aprovar al ple de setembre i, segons la plataforma, es va fer “amb clares irregularitats en la seva tramitació i una ordenació que no s’adiu a la normativa urbanística”. En aquest sentit, al·leguen que se supera l’alçada màxima, que s’ha afegit una planta extra que no es contempla a la normativa urbanística i que no es respecta la distància de 10 metres al voltant de l’edificació catalogada, entre d’altres.

Segons expliquen al comunicat, els veïns havien presentat al·legacions per preservar tant la casa catalogada com el seu jardí. L’Ajuntament va notificar la suspensió de l’expedient a la promotora l’abril del 2019 i es va portar al ple per la seva aprovació amb l’expedient caducat des de feia més d’un any, ja que segons la plataforma, la promotora no va presentar cap document dins dels tres mesos de marge per l’arxivament.

Cal recordar que la regidora d’Urbanisme, Janet Sanz, va defensar després de l’aprovació del pla que feia anys que es treballava perquè el pla complís tots els requisits tècnics necessaris. Sanz també va garantir que se salvaria una part dels jardins i que es mantindria l’estructura de la masia, que data de 1848. De fet Can Raventós està pendent de revisió per incorporar-la al catàleg de patrimoni. Segons va assegurar la regidora d’Urbanisme, el projecte aprovat és el que “s’aproxima més” a les peticions veïnals.

UN GOTEO PER SUFRAGAR COSTOS
Des de Defensem Can Raventós s’ha posat en marxa una campanya de micromecenatge, a través de la plataforma Goteo, per tal de sufragar els costos del procés judicial. L’objectiu és recollir un mínim de 6.000 euros i un màxim de 10.000 euros a través d’aportacions individuals dels veïns i les veïnes de Sarrià.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram