Un moment del Consell Plenari del 22 d’octubre. Foto: Twitter

El darrer Consell Plenari del Districte, celebrat el 22 d’octubre, va estar marcat per la decisió de la Junta de Portaveus del Districte de suprimir l’Audiència Pública que sempre s’havia fet abans del ple.

El govern municipal de PSC i Barcelona En Comú va justificar la decisió, que va aixecar polèmica entre els veïns i els partits de l’oposició, per afavorir la conciliació laboral i familiar, ja que quan se celebra l’Audiència Pública abans del Consell Plenari aquesta última sessió s’allarga fins a la mitjanit.

La justificació de l’equip de govern no va convèncer, ni de bon tros, els veïns que van assistir al Consell Plenari. Una de les intervencions va ser la de José Luis Lorente, de l’Associació de Veïns del Rectoret. Lorente va afirmar, en declaracions recollides pel diari El Jardí, que la supressió de l’Audiència Pública prèvia al plenari suposa “una disminució de la democràcia participativa”.

OPOSICIÓ DE JXCAT I ERC
Durant la sessió, la regidora i presidenta del Districte, Eva Parera (Bcn pel Canvi), va recordar que la decisió s’havia pres a la Junta de Portaveus. La votació només va tenir el vot disconforme de Junts per Catalunya, tot i que ERC no va assistir a la junta perquè era l’endemà de la sentència del Suprem contra el procés independentista i havia renunciat a l’activitat institucional. Els republicans també hi estan en contra i, després de la polèmica, Cs, que es va abstenir en la votació, va canviar d’opinió i va donar la raó als veïns. Això fa que, si la Junta de Portaveus torna a votar aquesta qüestió, la decisió es podria revertir gràcies a la suma d’ERC, JxCat i Cs.