La cavalcada dels Reis Mags d’Orient de Sarrià va estar marcada per la polèmica que va provocar la vestimenta dels patges del rei Baltasar, ja que portaven una disfressa d’home prehistòric amb un os al cap i ballaven la música de la pel·lícula ‘El Rei Lleó’. Els patges, a diferència del rei, també anaven pintats de negre.

Les queixes van començar a través de les xarxes socials. Un a de les primeres persones a denunciar la situació va ser el diputat d’ERC al Parlament Ruben Wagensberg. “Els patges del rei Baltasar no només anaven pintats sinó que portaven un os al cap. No cal afegir gaires comentaris. Quanta feina per fer i quanta tristor“, va afirmar Wagensberg en un tuit. Per la seva banda, des de la CUP també es van afegir a les crítiques i van atribuir la situació al “racisme i el colonialisme”.

Des del Districte van explicar que els encarregats de l’organització de la cavalcada són els comerciants del barri i van afegir que ja s’hi han posat en contacte perquè la situació no es torni a repetir.