Imatge d’un acte celebrat al Club Empel. Foto: Twitter (@focat_SAndreu)

Diferents col·lectius polítics i veïnals van anunciar el 12 de gener el naixement de la plataforma Tanquem l’Empel, que té com a objectiu aconseguir que el Club Empel, obert des de fa pocs mesos al número 17 del carrer del Camp (la Bonanova), acabi tancant les portes. El motiu, denuncia Tanquem l’Empel, és que en aquest club “s’hi reuneixen des d’intel·lectuals ultradretans fins a membres de grups neonazis i simpatitzants feixistes”. A la plataforma hi ha representants de col·lectius com Arran, d’espais veïnals com la Casa Buenos Aires o d’entitats com ara Òmnium, entre altres.

Tanquem l’Empel alerta que aquest local té com a objectiu “organitzar, rearmar i ser un punt de suport a la ultradreta i el feixisme a Barcelona”. Això, afegeixen, comporta un perill perquè es “blanquegen discursos d’odi, com són el racisme, el masclisme, la lgtbifòbia, la xenofòbia…”. Per tot plegat, creuen que el club “posa en risc la convivència” i posen com a exemple de lluita veïnal que va servir per tancar un club similar el cas del barri del Clot amb l’espai Tramuntana.

SEU DE VOX
D’altra banda, l’1 de febrer la formació d’ultradreta Vox va inaugurar al mateix carrer Empel la seva nova seu catalana. Curiosament, el club Empel i la nova seu de Vox estan separats per molt pocs metres, ja que la nova casa de la formació ultradretana és al número 30.

L’acte va provocar que els Mossos d’Esquadra despleguessin un ampli dispositiu de seguretat, ja que s’havia anunciat una concentració antifeixista. Finalment la protesta va ser molt reduïda i entre els concentrats hi havia Roger Español, l’excandidat al Senat per Junts per Catalunya.