Un 26% del mercat del lloguer està en mans de propietaris que tenen més de 15 pisos. Foto: Arxiu

Un estudi de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (OHB) ha conclòs que un 32% dels pisos de lloguer de la ciutat estan en mans de grans propietaris, que són els que tenen més de 10 habitatges. Dintre d’aquest percentatge, un 26% tenen més de 15 propietats. Des de l’OHB consideren que aquestes xifres són “força elevades”. Si es mira el pes d’aquests propietaris, en el total del parc d’habitatge, la xifra representa un 17%.

Des d’aquesta entitat afirmen que el parc d’habitatges de la ciutat està “molt atomitzat”, ja que estimen que hi ha 708.775 habitatges en mans de 514.978 propietaris, cosa que vol dir una mitjana d’1,5 pisos per propietari. Un 84% dels habitatges estan en mans de particulars. En el cas del parc de lloguer, però, es tracta d’una estructura “menys atomitzada”, amb una mitjana de dos pisos per propietari. Un 63% d’aquest parc pertany a persones físiques i un 37% a altres tipus de propietaris.

Les xifres sobre el parc de lloguer han fet que la directora de l’OHB hagi afirmat que “estem parlant d’un increment pràcticament del doble en comparació amb tot el parc d’habitatges”. Tot i això, Vergés ha dit que aquestes xifres no els preocupen “en absolut”.