El concurs de paelles, un clàssic de la Festa Major de Vallvidrera. Foto: Districte

El mes de setembre és sinònim de festes majors en alguns dels barris del districte. Concretament, parlem del Farró, de Vallvidrera i també de Mas Gumbau, Can Castellví i Mas Sauró.

En el cas dels barris de muntanya de Mas Gumbau i Can Castellví, la Festa Major es va celebrar els passats dies 6 i 7 de setembre. El programa del primer dia va incloure el torneig de tennis taula, tallers infantils, el tradicional sopar de ‘traje’ i el ball. L’endemà va ser el torn del gruix principal del programa, on van destacar la gimcana de bicicletes, el vermut, el torneig de futbol, les havaneres, la botifarrada, el bingo i la discomòbil.

Seguint amb els barris de muntanya, qui també havia celebrat la Festa Major uns dies abans va ser la Font del Mont, que ho va fer entre el 30 d’agost i l’1 de setembre. D’altra banda, el Mas Sauró ho farà els dies 13 i 14 de setembre, amb un programa que inclou cinema a la fresca, una matinal infantil, un campionat de petanca i un sopar de veïns.

VALLVIDRERA
Qui està enmig de la celebració de la seva Festa Major és Vallvidrera. Els actes van començar el passat dia 6 de setembre, amb el pregó d’Adrià Alonso. El mateix dia també hi va haver teatre i una discomòbil. Al llarg del cap de setmana el programa va incloure més actes, com ara la cercavila, el concert infantil amb The Pinker Tones, el sopar de Festa Major, la cursa d’orientació i el mercat de segona mà i d’intercanvi. Fins al dia 15 el programa inclou més activitats pensades per a tots els públics, com ara el segon festival de Cinema Rústic, la diada i el sopar jove, la 26a pujada a la Torre de Collserola, l’acte ‘Vins i Poesia’, el concurs de paelles i el concert de folk.

EL FARRÓ
Per últim, el barri del Farró també està de Festa Major des del 7 de setembre. La festa, que s’allargarà fins al dia 15, va arrencar amb el pregó de Montse Pla i Roser Busquets, cofundadores d’Art Farró Putxet. El programa de la festa inclou, entre d’altres, una cercavila, àpats populars, la cantada d’havaneres, un correfoc, un vermut popular, concerts, un concurs de paelles i el FarróFoc, que posarà el punt final.