Els veïns fa temps que lluiten per salvar l’edifici. Foto: ACN

L’Ajuntament té la intenció d’expropiar l’edifici històric de Vallvidrera conegut com a Casa Buenos Aires per tal que sigui un equipament per a la gent gran. L’anunci l’ha fet la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, durant una roda de premsa per explicar diferents qüestions relacionades amb l’espai públic de la ciutat.

El procés d’expropiació requerirà una modificació del Pla General Metropolità, que haurà de tirar endavant amb el suport de la majoria del ple i que ja s’està parlant amb ERC. Ahir Sanz va explicar als veïns que lluiten per la preservació de l’edifici que la intenció del govern municipal és fer-hi pisos per a gent gran i diferents espais polivalents per als veïns. Al mateix temps, també està previst que als terrenys del costat s’hi facin habitatges per a joves.

DESALLOTJAMENT
Aquest procés, que pot durar dos o tres anys, no evita que el possible desallotjament dels veïns que ocupen i gestionen l’edifici s’aturi. De fet, ahir les entitats del barri van denunciar, a través d’un comunicat, que “qualsevol opció que passi per deixar buit l’edifici no respondrà a les necessitats del barri”. L’Ajuntament ha demanat a la propietat, la congregació religiosa dels Pares Paüls, que permeti que els veïns segueixin impulsant els projectes que tenen en marxa a l’edifici. Caldrà veure, però, quina és la resposta dels Pares Paüls, ja que la relació amb el consistori és nul·la i en tot moment han seguit amb el seu pla de vendre l’edifici a un fons d’inversió perquè aquest l’enderroqués i fes un hotel de luxe.