L’edifici està ocupat des de principis de març. Foto: ACN

Nou episodi en el conflicte obert a l’edifici modernista de la Llar Betània de Vallvidrera després que l’Ajuntament hagi decidit aturar la llicència que havia de permetre que s’enderroqués i s’hi fes un hotel.

Aquest històric edifici modernista va ser ocupat a principis de març per un col·lectiu de veïns del barri per mirar d’evitar que l’actual propietat, el grup inversor London Private Company SL, l’enderroqués per fer-hi un hotel de 150 places. El grup que ocupa l’edifici té el suport de set associacions de veïns de la zona, que s’han unit per salvar aquest emblema de Vallvidrera.

Fonts de l’Ajuntament han explicat a Línia Sarrià que la llicència s’ha aturat “per qüestions que tenen a veure amb el valor patrimonial de l’edifici”. Des del consistori expliquen que s’està parlant amb la propietat per “veure si el projecte pot adequar-se a les seves necessitats econòmiques però incorporant altres qüestions, com ara habitatge per a gent gran, que preocupa molt al barri, equipaments de proximitat etc.”. Caldrà veure, però, què aconsegueix el consistori, ja que l’edifici no està catalogat patrimonialment i la propietat compleix els requisits perquè les dues llicències sol·licitades, una de demolició i obres majors i una altra d’hotelera, tirin endavant.

Els veïns, però, tenen clar que seguiran pressionant per salvar un edifici que consideren emblemàtic i que no estan disposats que acabi a terra. Recorden que és testimoni de la història del barri, ja que va ser, a banda d’un antic hotel, la residència per a persones grans Llar Betània, residència d’estudiants per la Universitat de Barcelona i refugi per a malalts i refugiats de la Guerra Civil.