Una imatge de la Rotonda amb el seu aspecte renovat. Foto: Línia Sarrià

L’històric edifici modernista la Torre Andreu, conegut popularment amb el nom de la Rotonda, va reobrir les seves portes l’últim cap de setmana d’octubre amb la celebració d’una jornada de portes obertes. L’acte va reunir unes 6.000 persones, que van poder observar com ha quedat l’edifici un cop feta la reforma per part dels seus actuals propietaris, l’empresa Nuñez i Navarro.

La Rotonda, situada a la cantonada entre el passeig de Sant Gervasi i l’avinguda Tibidabo, va ser adquirida per Nuñez i Navarro el 1999 després d’haver estat una dècada en estat d’abandó. El 2011 la constructora va començar les obres per convertir aquest símbol modernista en un edifici d’oficines amb locals comercials als baixos i cinc plantes d’aparcament subterrani. Obra de l’arquitecte Adolf Ruiz Casamitjana, la Torre Andreu es va convertir en un símbol del barri durant la primera meitat del segle XX, quan va albergar l’hotel Metropolitan. Va ser construït entre el 1906 i el 1918 per encàrrec de l’empresari de la indústria farmacèutica, promotor immobiliari i filantrop Salvador Andreu.

REMODELACIÓ POLÈMICA
Tot el procés de remodelació de la Rotonda ha anat acompanyat d’una llarga polèmica, ja que des d’un primer moment l’obra va provocar queixes veïnals que van acabar provocant el naixement de la plataforma Salvem la Rotonda.

La plataforma va denunciar fa anys que la reforma va provocar l’enderrocament de parts protegides de l’edifici original. Això va suposar que les reformes arquitectòniques acabessin als jutjats, tot i que de moment les reclamacions estan pendents de sentència judicial i no han evitat que la reforma tirés endavant.

Durant la jornada de portes obertes, una portaveu de Salvem la Rotonda, Àngels Garcia, va afirmar a TV3 que “ha desaparegut una tercera part de l’interior i tot el jardí interior, ja que l’han edificat perquè el senyor Nuñez pogués fer l’aparcament de cinc plantes subterrànies”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram