Els representants del comerç i la restauració. Foto: M. Casado Pla / ACN

Les patronals de la restauració i el comerç han fet visible el seu malestar amb les noves restriccions del Govern avui en un acte de protesta on han portat carbó als consellers de l’executiu català com a mostra del “rebuig frontal” a les noves restriccions que van entrar en vigor avui mateix, i que s’allargaran fins al 17 de gener.

L’acte simbòlic de protesta ha tingut lloc a la plaça Sant Jaume. Representants del Gremi de Restauració de Barcelona, Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç han deixat diversos sacs de carbó a les portes de l’oficina de registre de la Generalitat, situada al carrer de Sant Honorat, i han entregat una carta on denuncien la situació actual. “Cada any visitem Catalunya per aquestes dates i feia dècades que no trobàvem tantes famílies preocupades, tants emprenedors arruïnats, tants negocis a la vora del precipici”, es podia llegir a la carta.

El president de la Fundació Barcelona Comerç, Salva Vendrell, ha reiterat que el comerç i la restauració no són els causants dels contagis i ha reivindicat la seguretat dels locals. “No pot ser que una altra vegada tornem a ser els culpables i es torni a estigmatitzar la restauració i el comerç perquè estan fent la feina ben feta”, ha afegit Vendrell. El president de l’entitat ha advertit que la crisi econòmica “costarà molt de superar” i que moltes empreses hauran de tancar definitivament i els seus treballadors perdran la feina.

D’altra banda, Vendrell també ha lamentat que es deixi molts negocis sense els dos primers caps de setmana de rebaixes, ja que ha afirmat que són els dos millors de l’any en facturació.