A la zona hi ha pancartes en contra del projecte. Foto: Línia Sarrià

La plataforma Tanatori No segueix lluitant per mirar d’evitar la futura construcció d’un tanatori a l’església Verge de la Pau, a tocar de la plaça Ferran Casablancas. El grup de veïns que s’oposen al projecte, que es faria en aquesta propietat de l’Arquebisbat, ja han aconseguit recollir més de 3.500 firmes contra el tanatori.

L’entitat va fer pública fa uns dies una nota on, a banda de mostrar el suport de les associacions de veïns de les Tres Torres i de Sant Gervasi, assegura que hi ha un “rebuig generalitzat per part dels veïns a aquest projecte innecessari i que deterioraria la vida del barri”. En paral·lel, els veïns defensen que l’església Verge de la Pau “ha estat i és un lloc de culte i servei a la comunitat, amb diverses activitats socials i culturals, oberta i en harmonia amb el barri”.

Entre l’argumentari de la plataforma Tanatori No per oposar-se al projecte hi ha la preocupació que el futur tanatori generi “més saturació de trànsit i augmentin la contaminació i els problemes d’aparcament”, al mateix temps que es perdria el paper “dinamitzador” que fa l’església actualment “entre els joves i la gent gran”. Per tot plegat, fan una crida a l’Ajuntament a què rebutgi el projecte per tal que no tiri endavant un projecte basat en “l’especulació i el mercadeig”.

Per la seva banda, fonts de l’Arquebisbat expliquen a Línia Sarrià que de moment el seu equip tècnic està estudiant la proposta presentada per l’empresa Àltima i que no hi ha cap decisió presa. Al mateix temps, afegeixen que són conscients “del malestar veïnal i de la recollida de signatures que s’està fent”. “Evidentment l’opinió dels veïns i la comunitat parroquial tindrà un pes específic”, conclouen.