Aigua és Vida i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) van demanar a finals d’abril als grups municipals que, en els primers mesos del pròxim mandat, convoquin la consulta per decidir si la gestió de l’aigua a Barcelona ha de ser pública i amb participació ciutadana.

El pronunciament de les dues entitats va arribar després que cinc entitats (CCIES, SGAB, Aigües de Barcelona, Comité Intercentros d’Aigües de Barcelona i Abogados Catalanes por la Constitución) anunciessin la presentació de diferents recursos judicials contra l’aprovació de la consulta.

Segons Aigua és Vida i la FAVB, aquestes cinc entitats tenen “algun tipus de vincle amb Agbar” i el seu objectiu seria “escampar els contenciosos en diversos jutjats perquè en algun soni la flauta”. Aquesta quantitat de recursos, afegeixen les dues entitats, també provoca “multiplicar per cinc els costos de l’administració i també de les entitats sense afany de lucre que volen fer seguiment del cas”. Aigua és Vida i la FAVB creuen que Agbar vol “mantenir els seus privilegis que durant tantes dècades han tingut a la ciutat i que tants beneficis li ha comportat gràcies al rebut que paguen les famílies amb costos molt sobredimensionats, aprovats en despatxos d’esquena a la ciutadania”.

CONSULTA
A finals del mes d’octubre de l’any passat el Ple de l’Ajuntament va aprovar la celebració d’una consulta que tenia el suport de 27.000 firmes de la ciutadania per decidir si la gestió de l’aigua a Barcelona ha de ser pública o no. És per això que Aigua és Vida i la FAVB pressionen els partits perquè segueixin el camí que es va obrir l’octubre de l’any passat. En paral·lel, també manifesten la seva “plena confiança” en els serveis jurídics de l’Ajuntament perquè defensin “la institució per sobre dels evidents interessos d’aquesta empresa multinacional francesa”.

La iniciativa ciutadana que es va aprovar l’any passat en el marc de la iniciativa de l’Ajuntament Decidim Barcelona, i que tenia al darrere Aigua és Vida, la FAVB i altres entitats com l’Associació Catalana d’Enginyeria Sense Fronteres, proposava “teixir una xarxa ciutadana a Barcelona per tal que l’aigua sigui gestionada de forma pública, democràtica i amb participació ciutadana”. Les entitats impulsores van remarcar que “no només es tracta d’aconseguir una gestió pública, sinó de garantir que la participació ciutadana tingui un paper fonamental en la gestió”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram