La contaminació segueix sent alta tot i haver baixat. Foto: ACN

La Generalitat ha publicat recentment l’‘Anuari de qualitat de l’aire a Catalunya’ corresponent a l’any 2019. A l’informe es pot apreciar com l’estació de detecció de partícules contaminants de Sant Gervasi, situada a la frontera amb Gràcia, va tornar a ser la segona de la ciutat que va detectar una contaminació més alta. Tot i això, la pol·lució va disminuir en comparació amb els darrers anys, ja que la xifra mitjana de diòxid de nitrogen (NO2) del 2019 va ser de 44 ug/m3 d’aire, mentre que el 2018 va ser de 46, el 2017 de 52 i el 2016 de 49.

Així doncs, aquestes xifres, tot i ser més bones que les dels anys anteriors, continuen situant l’estació de Sant Gervasi com una de les dues de la ciutat que segueix incomplint, juntament amb la de l’Eixample, el límit legal de contaminació, situat en una mitjana anual de 40 ug/m3 d’aire.

L’EFECTE DEL CORONAVIRUS
D’altra banda, pel que a la contaminació d’aquest 2020 les xifres mostren una davallada important a causa de la pandèmia del coronavirus. I és que actualment, la mitjana de diòxid de nitrogen que marca l’estació de Sant Gervasi és de 32 ug/m3, 12 punts menys dels que es van registrar de mitjana el 2019. Caldrà veure, però, com evoluciona aquesta xifra amb la tornada a la normalitat i quin serà el resultat quan acabi l’any. De fet, el passat 20 de maig, un dels dies on hi va haver un repunt de la contaminació, la mitjana diària detectada a l’estació de Sant Gervasi va ser de 50 ug/m3.