Aquest març es compleixen dos anys de l’ocupació. Foto: Casa Buenos Aires

El col·lectiu que fins fa poc ocupava la Casa Buenos Aires de Vallvidrera, situada al carrer Mont d’Orsà, ha fet una crida per mirar de recaptar 40.000 euros que la propietat de l’edifici, la congregació dels Pares Paüls, els reclama per diferents multes, cost del judici i danys.

Des de la Casa Buenos Aires denuncien que “mentre l’Ajuntament es penja medalles”, ells han d’assumir “la repressió”. Justament aquest mes de març es compleix el segon aniversari de l’ocupació de l’edifici per part d’un grup de veïns per evitar que s’enderroqués per fer-hi un hotel. Allò va suposar el naixement d’un projecte veïnal autogestionat per reivindicar que l’edifici fos adquirit per l’Ajuntament per posteriorment tenir una funció social i pensada per al barri.

Ara, cinc mesos després del desallotjament de l’edifici, i després que al desembre l’Ajuntament aprovés tirar endavant l’expropiació per fer-hi pisos per a gent gran i joves i equipaments de barri, el col·lectiu que va posar en marxa la lluita veu com les denúncies dels Pares Paüls els pot provocar un nou maldecap. Per denunciar la situació i per celebrar el segon aniversari de l’ocupació, han organitzat per aquest dissabte una jornada festiva a la plaça del Cívic.