La finca Muñoz Ramonet és de l’Ajuntament des del 2013. Foto: Ajuntament

Nou gir de guió pel que fa al futur de la casa Muñoz Ramonet. L’Ajuntament, tal com va avançar El País fa uns dies, ha fet marxa enrere en la seva decisió de fer-hi una biblioteca i, finalment, l’antic palauet de l’empresari tèxtil acollirà una residència científica i cultural.

El projecte de la biblioteca feia anys que estava contemplat, després que el 2013 el consistori aconseguís fer-se amb la propietat de l’edifici. Van fer falta dues dècades de litigis amb la família de l’empresari per tal que l’Ajuntament aconseguís la propietat. El 2016 el govern municipal va promoure un concurs públic per la biblioteca, amb la intenció que les obres es posessin en marxa el mateix any i fer la inauguració el 2018. Tot, però, va quedar en fum.

En declaracions a El País, el gerent del Consorci de Biblioteques de Barcelona, Ferran Burguillos, ha explicat que hi ha hagut “un canvi de projecte i tot el conjunt es destinarà a una residència científica i cultural”. Segons Burguillos, el fet que la biblioteca quedi ara descartada no significa que el barri quedi coix pel que fa a aquests equipaments. El gerent del Consorci de Biblioteques de Barcelona defensa que els veïns de Sant Gervasi-Galvany tenen la biblioteca Joan Maragall i la d’Agustí Centelles de l’Eixample.