La futura biblioteca de Sant Gervasi-Galvany ja té, després de molts anys d’espera, projecte definitiu. Tal com ha avançat Betevé, el nou equipament, llargament reivindicat pel veïnat perquè el barri no té cap biblioteca, es farà als Jardins de Muñoz Ramonet.

Concretament, la nova biblioteca tindrà una part a la Torre Marquès d’Alella, que va ser construïda per l’arquitecte Enric Sagnier. L’altra part serà soterrada, ja que el projecte ha estat condicionat pel fet d’haver de mantenir el jardí de la finca i un lledoner catalogat. Tot i això, serà lluminosa perquè la planta soterrada, on hi haurà una zona infantil i una sala d’actes amb una capacitat per a unes 70 persones, serà a peu de carrer. Precisament, l’entrada principal a la biblioteca serà pel carrer Avenir.

D’altra banda, la part de la biblioteca de la Torre Marquès d’Alella, que té quatre plantes, sigui un espai amb sales d’activitats i espais multimèdia.

EL PRÒXIM MANDAT
De moment el projecte no té la data d’inici de les obres fixada i està previst que es tiri endavant durant el mandat que ve.

Per últim, la casa principal de la finca encara no se sap quin serà el seu futur, ja que el litigi entre l’Ajuntament i la família de Muñoz Ramonet per la propietat de les obres d’art segueix obert.