Imatge de la casa ocupada per un grup de joves. Foto: Google Maps

L’ocupació d’una finca al carrer Hort de la Vila per part d’un grup de membres de l’Assemblea de Joves de Sarrià ha posat sobre la taula la problemàtica existent al barri i al districte amb els espais públics disponibles per als joves.

La finca ocupada és propietat de l’Ajuntament i està abandonada des de fa anys. Havia de ser la destinatària de diferents projectes que mai no han acabat de quallar. L’ocupació de la finca va provocar una ràpida reacció del Districte i dos dies més tard Gerardo Pisarello, juntament amb l’Associació de Veïns del barri i representants de la Casa Orlandai, es van reunir amb el grup de joves. El dia abans tècnics del Districte havien comprovat si l’edifici compleix unes mínimes condicions de seguretat i s’havien interessat per les intencions dels joves.

Ara, dos mesos més tard, el consell de barri de divendres passat va servir per evidenciar que tant el Districte com el veïnat reconeixen que cal solucionar el problema de la manca d’espais públics per als joves, tot i que els veïns no acaben de compartir l’estratègia de l’ocupació i temen que la tolerància del Districte envers aquest fet pugui convertir-se en un mal precedent. És per això que demanen que “les coses es facin bé”.

CRÍTIQUES DE CIU
En una línia similar a la del veïnat, però més contundent, s’ha mostrat CiU, que durant els dies posteriors a l’arribada dels joves a la finca va denunciar “incidents que han posat en alerta els veïns”.

Els convergents lamenten haver hagut d’atendre “personalment les queixes d’alguns sarrianencs”, al mateix temps que alerten que “la finca és totalment insegur” i que, si passa alguna cosa, “l’últim responsable en serà el Districte, que està sent imprudent”.