Militars marxant per camins del parc de Collserola. Foto: Exèrcit

L’Exèrcit espanyol seguirà realitzant entrenaments i preparació militar al parc de Collserola. Així ho ha confirmat a Línia Sarrià el coronel Emilio Pelegrina, cap de l’oficina de comunicació de la Inspecció General de l’Exèrcit, que considera que els militars de la caserna del Bruc “necessiten entrenar-se per estar 100% operatius” i que el tipus d’exercicis que realitzen al parc “no tenen cap impacte i són respectuosos amb el medi ambient”.

La polèmica va sorgir a finals de setembre arran de la moció presentada per la CUP al Consell Plenari de l’Àrea Metropolitana, que demana al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i al Govern que impulsin mesures per “fer efectiva” la prohibició d’entrenaments de l’Exèrcit espanyol als espais naturals del massís. El text, que va tirar endavant amb els vots de la CUP, ERC, Entesa-ICV i CDC, insta els ajuntaments amb terme municipal i limítrofs al parc que també emprenguin mesures “proactives” en aquest sentit.

Precisament ahir es va conèixer que l’Advocacia de l’Estat, a instàncies del Ministeri de Defensa, ha interposat un recurs contra la resolució aprovada pel Consorci del Parc Natural. Ara serà un jutge qui haurà de determinar si els acords adoptats pel Plenari del Consorci són vàlids o s’escapen de les seves competències.

“Nosaltres som els primers que cuidem el parc, i no tenim cap intenció d’abandonar aquest espai”, afegeix el coronel Pelegrina, que no ha volgut valorar l’aprovació de la moció del Consorci. Segons Pelegrina, els militars continuaran fent exercicis a Collserola com sempre.