La plaça Artós, un dels punts de reunió de l’espanyolisme. Foto: Ignasi Salafranca

L’actual moment polític que viu Catalunya ha provocat que l’espanyolisme també s’hagi mobilitzat i hagi sortit al carrer. Un dels llocs de la ciutat on això s’ha vist més és a Sarrià-Sant Gervasi.

Durant les darreres setmanes al districte s’han pogut veure diferents concentracions espanyolistes. Una de les més nombroses va ser la que va tenir lloc a la plaça Francesc Macià el passat 18 d’octubre. S’hi van reunir unes 2.000 persones, que van tallar la circulació de la plaça. Durant la protesta, es van poder escoltar consignes com “Només farem cas a la Guàrdia Civil” o “TV3 manipuladora”, mentre que la periodista de RAC1, Anna Vallhonesta, va ser increpada i colpejada quan gravava la protesta. Un manifestant es va dirigir a la periodista i la va colpejar amb el pal d’una bandera mentre l’acusava de “colpista”. Tot i que la gran majoria de manifestants sempre han mostrat un to pacífic, algunes de les estampes d’aquestes darreres setmanes al districte també han estat l’escultura d’Antoni Gaudí pintada amb la bandera d’Espanya i un assalt per part de quatre encaputxats al col·legi electoral ubicat al casal de barri Espai Putxet unes hores abans de l’inici de l’1-O.

D’altra banda, aquests dies també ha agafat notorietat la iniciativa d’un jove veí del carrer Balmes que ha creat el grup, que barreja humor i política, Resistència Catalana. Vives, que també és periodista, s’ha donat a conèixer per posar, des del seu balcó, cançons a un volum molt alt per respondre a les cassolades independentistes. Una de les seves eleccions ha estat la música de Manolo Escobar.