Subirats (a l’esquerra) acompanyat de Jaume Asens. Foto: Arxiu

Els primers decrets del mandat que l’alcaldessa Ada Colau va firmar el passat dissabte 15 de juny, i que tenien a veure amb l’estructura del govern municipal, van servir per nomenar Joan Subirats regidor del Districte.

En un comunicat fet públic el mateix 15 de juny, on es deixava clar que s’estava “a l’espera que pròximament s’acabin de tancar els acords de govern”, s’informava de la nova estructura del govern municipal, on Subirats també és primer tinent d’alcalde i president de l’Institut de Cultura.

Subirats ja va formar part del govern municipal en un tram del passat mandat. El novembre del 2017 va ser nomenat comissionat de Cultura, des d’on va impulsar les biennals de cultura i de ciència. La primera d’aquestes va tenir una molt bona rebuda entre la ciutadania.

Politòleg, professor d’universitat i un dels impulsors de Barcelona En Comú, Subirats té una llarga experiència en l’estudi i l’anàlisi de la política i de les polítiques públiques. De cara a aquest nou mandat, es preveu que sigui un dels homes forts del govern municipal.