Imatge de l’1-O a Infant Jesús abans de les càrregues. Foto: Twitter (@luis_tort)

El magistrat del jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, Francisco Miralles, ha citat com a investigat un agent de la Policia Nacional per les càrregues a l’escola Infant Jesús (Sant Gervasi) durant el referèndum de l’1 d’octubre de l’any passat.

En el seu escrit el jutge argumenta que cita l’agent com a investigat, juntament amb quatre policies més que van participar en les càrregues en altres centres de la ciutat, per un ús de la força “desproporcionat” i sense cap motivació “ni per la situació existent ni per als fins de la intervenció”. Uns fins que eren aturar el referèndum seguint el mandat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El jutge també recorda que aquest agent va ser el responsable de donar “cops de porra al cap” i “puntades de peu” a persones que eren a terra.

A banda de l’actuació concreta d’aquest policia, el magistrat també recorda que l’actuació policial “no estava emparada” per la resolució del TSJC que ordenava impedir la votació , per la qual cosa afirma que “cal preguntar-se quin va ser el motiu pel qual es va actuar, es va empènyer, sacsejar i colpejar a les persones que eren allà”. Al centre, la gent estava assegurada a terra i es limitava a “obstaculitzar” l’entrada dels policies, afegeix el jutge, després de recordar que hi va haver gent que va ser “empesa violentament” i “estirada de les orelles”.