Els Mossos han fet un ampli desplegament per frenar les protestes pel desallotjament. Foto: Casa Buenos Aires

Els Mossos d’Esquadra han entrat aquest matí, al voltant de les 11, a la Casa Buenos Aires per executar el desallotjament després que el passat 15 d’octubre finalment s’acabés anul·lant. L’arribada de la policia, que ha desplegat un nombre important d’efectius, ha fet que el col·lectiu que ocupa l’edifici fes una crida a resistir novament.

En el moment que la policia ha aconseguit accedir a l’edifici aquest estava pràcticament buit, tal com ha avançat el Tot Barcelona. L’escenari, molt diferent del de fa dues setmanes, amb més de 200 persones plantant cara, ha fet que els policies no trobessin resistència. Al cap de no gaire estona, però, ha començat a arribar gent al barri per mostrar el seu rebuig al desallotjament, cosa que ha fet créixer la tensió amb els Mossos, que ja havien fet un fort desplegament i que han acabat carregant contra els manifestants.

El desallotjament arriba l’endemà que el cas de la Casa Buenos Aires arribés al Parlament. Ahir el col·lectiu que ocupa l’edifici va fer públic el suport d’ERC, Junts per Catalunya i Catalunya En Comú-Podem i la CUP per tal que no fossin desallotjats. Les quatre formacions van signar un document on es demanava que no s’executés l’ordre judicial i es reivindicava el projecte.