Els museus han patit la caiguda de turistes. Foto: Pau Cortina / ACN

La pandèmia del coronavirus ha provocat una caiguda molt important de la quantitat de turistes que Barcelona ha rebut des del passat mes de març. En aquest context, un dels sectors més afectats ha estat el de la cultura, on la ciutat destaca pel seu potencial internacional.

Per analitzar aquesta situació, el pròxim 20 de gener se celebrarà una nova sessió del Fòrum de debat que portarà per títol ‘Ciutat, turisme i cultura: una oportunitat conjunta’. Hi participaran un total de 10 ponents i per part del consistori hi seran el tinent d’alcalde d’Economia, Jaume Collboni; el de Cultura, Joan Subirats i el de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé.

Durant les últimes setmanes, un centenar d’experts en els àmbits de la cultura, les indústries creatives i el turisme han debatut al voltant de 10 ponències que aborden la relació entre aquests espais i les possibilitats de col·laboració existents entre ells, sovint poc explotats, per construir noves propostes de continguts i estratègies compartides. Alguns dels temes tractats han estat el llegat del turisme a la ciutat en matèria cultural o la relació entre l’oferta adreçada al públic local i la projecció internacional de la ciutat.