El Turó Park serà un espai sense gossos. Foto: Cristian López

L’esperada reforma del Turó Park ja té data. L’Ajuntament va anunciar el passat 10 de maig que invertirà 806.000 euros a partir del setembre per tirar endavant la transformació d’aquest emblemàtic espai. L’objectiu és recuperar l’esperit del projecte original del paisatgista Nicolau Rubió i Tudurí.

Un dels aspectes més polèmics d’aquesta reforma és que anirà acompanyada de la prohibició de l’accés dels gossos al parc quan comenci la reforma. És molt probable que la prohibició es mantingui un cop la reforma acabi.

Els detalls de tot plegat els van presentar el passat dia 10 de maig el regidor d’Arquitectura, Paisatge Urbà i Urbanisme, Daniel Mòdol, i el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno. Mòdol, que va veure com un grup de propietaris de gossos feia acte de presència a la presentanció del projecte per expressar el seu malestar, va afirmar que la decisió es deu al fet que “no es pot garantir que hi hagi un ús cívic” de les instal·lacions. Mòdol va afegir que “és el moment més delicat d’un parc i no farem una inversió de gairebé un milió d’euros perquè es torni a espatllar”. Tot i això, va admetre que “hi ha molts veïns que es comporten i veurem com ho podem compaginar un cop acabi la reforma”, va afegir el regidor. De totes maneres, l’Ajuntament té previst una àrea per a gossos de 1.100 metres quadrats al parc de Piscines i Esports, a tocar del Turó Park.

La remodelació del parc inclou la rehabilitació del llac, la renovació de 3.200 metres quadrats de gespa, la plantació i renovació de 1.800 arbusts, la plantació de 12 arbres i la poda de 100 més. També es recuperarà l’antic teatret de titelles.