L’obra de la bibilioteca ja està anunciada. Foto: AV Sarrià

Encara queda temps per veure acabada la futura biblioteca de Sarrià, que després d’una llarga espera, i molts anys de reivindicació veïnal, es començarà a construir el pròxim mes de juliol. De moment, però, el nom que ha de tenir ja està generant debat.

Fa pocs dies la Fundació JV Foix va proposar que el nom de l’escriptor fos l’escollit per a l’equipament. De fet, l’entitat va posar en marxa una campanya per recollir suports per a la proposta. Aquesta, però, no és l’única proposta, ja que des de l’Associació de Veïns de Sarrià aposten per un nom de dona, com poden ser els de Núria Pompeia, Carme Karr o Dolors Monserdà, mentre que també s’ha creat una altra iniciativa que reivindica el nom de Carme Serrallonga. En la mateixa línia es mou el grup municipal d’ERC, que en el darrer plenari va proposar que la biblioteca porti un no de dona.

Tot plegat ha fet que des de l’Associació de Veïns de Sarrià demanin que la decisió es prengui a través d’un procés participatiu. Des del Districte, però, aquesta opció no la veuen gens clara. En declaracions a betevé, el regidor Albert Batlle ha afirmat que un procés participatiu “podria enverinar una situació que no té per què enverinar-se”.