Imatge exterior de la finca Muñoz Ramonet. Foto: ACN/Laura Roma

L’Ajuntament convertirà els edificis del llegat de Julio Muñoz Ramonet en un centre de cultura, art i ciència. Així ho preveu el pla presentat a principis de mes i que ha aprovat per unanimitat el patronat de la fundació Julio Muñoz Ramonet.

D’entrada, el consistori destinarà 1,8 milions d’euros per posar en marxa aquest projecte, amb la perspectiva d’obtenir en els pròxims anys altres fonts de finançament. El projecte preveu transformar el conjunt d’edificis i jardins situats al carrer Muntaner 280-292 per fer-hi un nou equipament “multidisciplinari” i obert a la ciutadania amb el càlcul de poder fer l’estrena a mitjans del 2023.

La idea és que l’espai sigui “un node” de tota l’activitat d’art i ciència que es fa a la ciutat des d’una perspectiva internacional i que, al mateix temps, tingui un esperit de barri amb una oferta d’activitats de lleure al jardí.

“INCONCRET”
El projecte no ha agradat a Junts per Catalunya. El partit considera que el govern de Colau “enterra” el projecte per fer una biblioteca i creu que la proposta presentada és “inconcreta i carregada de grans paraules i millors intencions”, però sense calendari i amb un pressupost “irrisori”. La formació independentista també assegura que el disseny de tot plegat s’ha fet sense la participació dels veïns.