Imatge d’alguns dels usuaris del grup Caliu. Foto: Grup Caliu

El Grup Caliu, una entitat sense ànim de lucre que fa gairebé tres dècades que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual, ha llançat un crit d’alerta davant la incertesa del seu futur. El motiu, la situació relacionada amb el contracte de lloguer del seu actual local situat al número 30 del carrer Pàdua (El Putxet i el Farró), on fa cinc anys que hi són.

Fa pocs dies des de l’entitat, que té uns 150 usuaris, van alertar que el propietari del local els havia comunicat la seva intenció de vendre’l. Finalment, però, una clàusula del contracte obliga el propietari a oferir la renovació a l’entitat. El temor del Grup Caliu, però, és que el nou preu que els demanin estigui fora de les seves possibilitats. La situació ha provocat que ara mateix hi hagi una negociació oberta entre els advocats de l’entitat i el propietari per mirar d’arribar un acord pel preu. Des de Caliu expliquen a Línia Sarrià que “segurament a curt termini hi haurà acord però és evident que serà una solució provisional perquè el propietari vol vendre i haurem d’acabar marxant”.

TROBADA AMB EL DISTRICTE
El 14 de gener representants del Grup Caliu i familiars d’alguns usuaris del centre es van reunir amb el Districte per tractar de trobar una solució. Des de l’entitat consideren que estan patint una “greu situació de desprotecció i vulnerabilitat a causa de l’abús de la pressió immobiliària”. És per això que demanen una “seu definitiva digna i degudament habilitada” per continuar desenvolupant la seva tasca. L’entitat creu que és l’administració qui ha de liderar la cerca d’aquesta situació i recorda que durant els 28 anys de la seva existència “mai hem demanat cap ajuda d’aquestes característiques a l’Ajuntament”.