Una imatge d’un dels plens d’aquest mandat. Foto: Twitter (@jcasteg)

El Consell Plenari del Districte que es va celebrar dimarts de forma telemàtica va estar marcat per la situació del petit comerç i la reactivació econòmica. La pandèmia el coronavirus ha impactat amb tanta força en el comerç i l’economia que, lògicament, les administracions han de bolcar gran part dels seus esforços en la seva situació.

En aquest sentit, des d’ERC es va insistir en la importància de garantir la sostenibilitat dels eixos comercials, ajudar els comerços de proximitat perquè puguin seguir sent viables i crear “un mercat en línia” per potenciar la venda directa entra els negocis i els clients. En la mateixa línia es va moure JxCat, que va defensar la creació d’una plataforma digital per potenciar la presència dels comerços a internet. La regidora Montse Martín també va demanar que es destinin recursos per a la publicitat en línia dels comerços i una línia de subvencions que haurien de servir per a la compra de material de seguretat i higiene.

Des de Ciutadans, per la seva banda, van apostar per un pla que serveixi per impulsar i reactivar l’economia i que s’adapti a les necessitats de la ciutadania. Barcelona pel Canvi també va remarcar la necessitat d’impulsar la digitalització del comerç, mentre que el PP va proposar que l’elaboració d’un document amb les inversions prioritàries que estigui pactat amb les associacions i les entitats.