Una imatge interior de la discoteca Sala B. Foto: Arxiu

Un noi de 21 anys va denunciar l’1 de juliol que la matinada entre dissabte 30 de juny i el mateix 1 de juliol va ser presumptament víctima de discriminació homòfoba a la porta d’entrada de la discoteca Sala B, adjunta a Luz de Gas i de la mateixa propietat, per un dels vigilants de la porta de l’establiment.

El noi, que té 21 anys, estudia a Girona i es diu Arnau Font, va relatar la seva versió dels fets a través del seu perfil de Twitter, on va explicar que en el moment que ell i el seu grup van voler entrar a la discoteca, un dels porters s’hauria adreçat a una seva amiga i li hauria dit el següent: “Aquest noi no entra. Per la seva forma de ser no pot entrar. No em portis gent així, no volem aquest ambient aquí”. El mateix noi va explicar a Twitter que “quan estic de festa divertint-me és fàcil associar-me amb el col·lectiu”. Un cop feta la denúncia pública per Twitter, des del perfil d’aquesta xarxa de la discoteca se li va contestar que el motiu pel qual no se’l va deixar entrar va ser “perquè estàveu amb gots i ampolles al carrer i això està prohibit”.

VERSIONS OPOSADES
Línia Sarrià ha parlat amb les dues parts implicades, que mantenen al peu de la lletra la versió exposada a Twitter. Font detalla que amb la seva colla d’amics van arribar partits en dos grups a la discoteca i que ell formava part del segon. Insisteix que “ni jo ni ningú del segon grup estàvem bevent alcohol abans d’entrar” i afegeix que “com a molt podria ser que algú del primer grup estigués bevent, però els van deixar entrar igualment”. “Suposant que fos per això, per què només no em van deixar entrar a mi?”, es pregunta.

En paral·lel, Font, que té previst reunir-se amb l’Observatori Contra l’Homofòbia, explica que ell i una amiga van demanar un full de reclamacions cadascú però que els responsables del local només li van donar a la seva amiga. Això va fer que Font decidís trucar a la Guàrdia Urbana. Quan van arribar els agents, explica el noi, la sala li va facilitar el full.

Aquesta versió és molt diferent de la que relata, en declaracions a aquest mitjà, Fede Sardà, el director de Sala B i Luz de Gas. Sardà, en primer lloc, remarca que, tant a Sala B com a Luz de Gas, “sempre ens hem caracteritzat per respectar la diversitat sexual” i recorda les múltiples festes i actes, “com la de l’orgull gai”, que han organitzat. “Fa 23 anys que tenim la mateixa manera de pensar i tots els porters són de la casa”, afegeix.

Pel que fa als fets concrets de la matinada de l’1 de juliol, el propietari del local insisteix que el grup duia “una ampolla de litre i mig i la van deixar a terra i també duien un got de cervesa. Veient això, i l’hora que era, es va decidir dir-los que l’entrada era per invitació”. Sardà, a més, nega en tot moment que el porter digués les paraules que denuncia Font i afegeix que “sembla mentida fer servir l’homofòbia per un cas personal, per molt que pugui entendre que li agafés ràbia per no poder entrar”. Per últim, remarca que està tot registrat i “a les càmeres de seguretat es pot veure com li vam donar el full de reclamacions”.