Dos germans han denunciat recentment al diari El Periódico haver patit fa 35 anys abusos per part de dos sacerdots i professors de l’escola Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi de Barcelona.

Tal com ha explicat un dels dos germans, un dels homes que hauria abusat de forma reiterada d’ell és el pare Pere Sala, mentre que l’altre va ser el pare Lluís Tó, que va morir fa un temps. Sala actualment té 94 anys i viu en una residència a tocar de l’escola.

De moment, un dels dos germans, Jordi de la Mata, ja ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra, mentre que el seu germà, que no viu a Barcelona, presentarà la denúncia el pròxim 15 de març. De fet, el pare Tó va ser enviat a Bolívia pels jesuïtes després de ser condemnat a dos anys de presó per abusar d’una nena. De la Mata també assegura que, a banda d’ell i el seu germà, hi ha més víctimes.

ELS JESUÏTES DEMANEN PERDÓ
Per la seva banda, la Fundació Jesuïtes Educació ha negat que l’escola Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi tingués coneixements dels fets, cosa que la presumpta víctima defensa. En una roda de premsa convocada després de la publicació dels fets, el director de la Fundació Jesuïtes Educació, Enric Masllorens, va afirmar que la primera notícia del cas la van rebre el 21 de febrer. Masllorens també va dir que s’ha traslladat el cas al Vaticà i que la fundació col·laborarà amb la justícia en tot allò que faci falta.