Els senglars de Collserola estan perdent la por a la gent. Foto: Ajuntament

A Collserola una part important de la nombrosa població de senglars ha perdut la por a les persones. Aquest és l’avís que recentment ha llançat l’Ajuntament amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania del perill que aquests animals poden suposar.

Des del consistori alerten que últimament s’han produït alguns incidents en àrees de lleure i altres punts del parc de Collserola. Un dels principals causants d’aquesta situació és el fàcil accés al menjar que tenen els senglars, la majoria de cops per culpa de la gent que els alimenta. Des de l’Ajuntament expliquen que els senglars més problemàtics són els que estan habituats a moure’s per les zones urbanes i els seus voltants, ja que gairebé sempre mengen gràcies a la gent i només han d’anar al bosc o a les zones agrícoles de forma eventual. “Alguns s’estan tornant cada cop més exigents i poden arribar a ser agressius per obtenir el menjar”, avisen des del consistori. Això provoca que els senglars perdin la seva condició d’animal salvatge i acaben exigint el menjar.

CONSELLS
Aquesta situació ha portat l’Ajuntament a fer una sèrie d’avisos en el cas de trobar-se amb aquests animals: no apropar-s’hi perquè poden reaccionar amb agressivitat, no tocar-los perquè hi ha risc de mossegada o envestida, no donar-los menjar i fer soroll i gesticular per allunyar-los. També cal anar molt amb compte a les àrees de pícnic i controlar les bosses amb menjar i conduir amb precaució, ja que poden travessar la carretera i provocar un accident.