El nou Espai Jove es va tractar a l’Audiència Pública. Foto: @EscofetMerce)

L’Ajuntament va anunciar el passat 21 de novembre que té previst crear en els pròxims anys 13 nous Espais Joves al conjunt de la ciutat, un dels quals a Sarrià, concretament al nucli antic del barri. Tot i això, el consistori encara no sap on farà l’equipament.

Des del Districte expliquen que el nou Espai Jove permetrà que “els més de 5.000 joves que viuen al barri” tinguin un espai propi. Un nou espai que el govern municipal projecta després que el Pla d’Equipaments i Serveis Juvenils fet per l’Ajuntament hagi analitzat les dades dels joves que viuen a la ciutat i les necessitats de serveis municipals barri a barri.

En el cas de Sarrià, des de l’Ajuntament expliquen que el Pla d’Equipaments i Serveis Juvenils ha detectat que, tot i que hi ha altres equipaments com l’Espai Jove Casa Sagnier ­–inaugurat fa un any–, al centre del barri en fa falta un.

ASENS HO DESCONEIXIA
L’anunci de l’Ajuntament de fer aquest nou espai jove va provocar una situació un punt surrealista durant l’Audiència Pública celebrada l’endemà mateix. Durant la sessió, un dels veïns va preguntar al regidor Jaume Asens sobre l’anunci de l’Ajuntament de fer un nou Espai Jove però Asens va admetre que no en sabia res. Una situació que va provocar que el Grup Demòcrata denunciés que l’anunci del nou equipament és “una promesa electoralista de l’estil dels projectes que el govern va prometre el 2015 i encara no ha començat”.

Els demòcrates també van denunciar que l’Audiència Pública del 22 de novembre va ser “la menys concorreguda de la història del districte” i ho van atribuir a “uns veïns cansats i farts d’esperar compromisos polítics que no arriben”.