Les entitats fa temps que demanen La Sarrianenca. Foto: Natàlia Santacana

La plataforma Construïm La Sarrianenca va aprofitar la celebració de la cercavila de les Festes de Sant Vicenç, el passat 26 de gener, per reivindicar l’espai per a les entitats que demana des de fa temps. Construïm La Sarrianenca està formada per 15 entitats del barri.

Els centenars de persones que van participar en la cercavila van lluir una gran quantitat de cartells liles fets per l’ocasió on hi havia escrit el missatge ‘Tindrem casa pròpia, construïm La Sarrianenca’. Durant la marxa, integrada per molts joves, es va poder sentir el crit de ‘L’any que s’apropa, tindrem casa pròpia’. A la meitat del recorregut els assistents també van penjar una pancarta amb el mateix lema i finalment, després dels balls, van llegir un manifest per denunciar “la precarietat” que pateixen les entitats sarrianenques i reivindicar “un espai per a totes”. També van apel·lar el Districte perquè es faci seva la reivindicació i així poder defensar-lo a l’Ajuntament.

SENTIR-SE SARRIANENCS
Construïm la Sarrianenca és una iniciativa que fa més de mig any que està en marxa i té com a objectiu aconseguir un espai al barri per a les entitats de cultura popular i del món del lleure. Un altre dels seus objectius és conscienciar els veïns convidant-los a sentir-se sarrianencs. “Sarrià som totes les persones i tothom ha de sentir que hi pertany, que és Sarrianenca”, afirmen des de la plataforma.

Per recaptar fons, Construïm La Sarrianenca ha dissenyat unes samarretes on es defineix què és ser ‘Sarrianenca’. Es poden demanar a qualsevol de les 15 entitats que la conformen, per xarxes socials al perfil de Twitter @construimla o més endavant a les pròximes accions que s’organitzaran.